Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

D. Imre: Polícia eviduje v súvislosti s voľbami 123 podnetov

Na snímke viceprezident Policajného zboru Damián Imre počas tlačovej konferencie k vyhláseniu oficiálnych výsledkov volieb do Národnej rady SR 1. októbra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Počas volebného dňa polícia zaznamenala šesť trestných oznámení. Z toho v dvoch prípadoch išlo o podozrenia z volebnej korupcie.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Polícia eviduje v súvislosti s voľbami do Národnej rady (NR) SR spolu 123 podnetov. Počas volebného dňa ich zaznamenala 93. Na nedeľnom brífingu o tom informoval viceprezident Policajného zboru Damián Imre. Zopakoval, že na pokojný priebeh volieb dohliadalo 6500 policajtov.

Počas volebného dňa polícia zaznamenala šesť trestných oznámení. Z toho v dvoch prípadoch išlo o podozrenia z volebnej korupcie, v troch prípadoch o podozrenia z trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb a referenda. Jeden prípad sa týkal veci trestného činu ohovárania.

Policajti riešili aj 18 priestupkov. "Iných podnetov, ktoré neboli kvalifikované ako priestupok alebo trestný čin, sme v deň konania parlamentných volieb zaznamenali celkovo 69," doplnila Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Pred volebným dňom riešila polícia v súvislosti s voľbami celkovo 30 podaní. V piatich prípadoch boli kvalifikované ako trestný čin. "V jednom prípade z nepriamej korupcie, jeden prípad v súvislosti s podvodom. Polícia preveruje taktiež prípad vo veci ohovárania a v jednej veci bolo začaté trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci," dodala. Okrem toho policajti riešili sedem priestupkov a preverovala 18 podnetov, ktoré neboli kvalifikované ako trestný čin ani priestupok.