Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Dočasným šéfom rozhlasového spravodajstva RTVS je Vahram Chuguryan

Vahram Chuguryan, archívna snímka. Foto: TASR Marko Erd

Odchod šéfky rozhlasového spravodajstva žiadali opozičné strany SaS, OĽaNO, Sme rodina a nezaradení poslanci parlamentu okolo Miroslava Beblavého.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Vedením odboru rozhlasového spravodajstva a aktuálnej publicistiky je po pondelkovej rezignácii Petry Stano Maťašovskej dočasne poverený Vahram Chuguryan. Pre TASR to uviedla hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. "Tímlídrom, ktorý bude riešiť dennú operatívu, je Oto Görner," dodala.

Chuguryan je riaditeľom Sekcie spravodajstva a publicistiky, Görner pôsobí ako redaktor a moderátor Rádiožurnálu. Petra Stano Maťašovská sa podľa svojich slov funkcie vzdala "v záujme ochrany RTVS pred bezprecedentným nátlakom niektorých politikov v uplynulých dňoch".

Odchod šéfky rozhlasového spravodajstva žiadali opozičné strany SaS, OĽaNO, Sme rodina a nezaradení poslanci parlamentu okolo Miroslava Beblavého. Dôvodom bol interný dokument RTVS s názvom Krátke spravodajstvo – pripomenutie zásad, ktorými sa mali riadiť redaktori pripravujúci v Slovenskom rozhlase krátke správy. Opozícia v ňom videla cenzúru strán, ktoré nie sú súčasťou koalície.

RTVS reagovala, že niektoré pasáže zverejneného textu boli naformulované nevhodne, čo dalo priestor na ich rozsiahlu dezinterpretáciu. Pertraktovaná formulácia predmetného textu nebola podľa RTVS v súlade s internými postupmi a hodnotami RTVS, za čo bolo udelené napomenutie.