Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

E. Heger: Príroda je spojencom ľudí

Na snímke dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger počas 148. schôdze vlády SR v Bratislave 19. apríla 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa E. Hegera ak chceme Slovensko, ktoré bude zdravé, odolné a prosperujúce, tak musíme zabezpečiť, aby sme dýchali čistý vzduch, pili kvalitnú vodu a mali úrodnú pôdu.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Žiadna spoločnosť nemôže napredovať, ak sa nebude ohľaduplne a zodpovedne správať k našej planéte. Príroda je spojencom ľudí, vytvára im podmienky pre zdravý život a rozvoj. Ak k nej budú ľudia ľahostajní a nebudú ju rešpektovať, tak doplatia nielen oni, ale aj budúce generácie. Na sociálnej sieti to pri príležitosti sobotného Dňa Zeme uviedol dočasne poverený premiér Eduard Heger.

"Ak chceme Slovensko, ktoré bude zdravé, odolné a prosperujúce, tak musíme zabezpečiť, aby sme dýchali čistý vzduch, pili kvalitnú vodu a mali úrodnú pôdu. A to bez ochrany životného prostredia, prírody a biodiverzity nedosiahneme," povedal Heger. Apeluje, aby sa ľudia k Zemi správali tak, aby bola aj naďalej zdrojom života.