Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Na projekty švajčiarsko-slovenskej spolupráce ide ďalších 1,2 mil. eur

Foto: TASR/AP

Do Blokového grantu pre MVO prišlo 76 žiadostí, z toho 23 v environmentálnej oblasti a 53 v oblasti sociálnych služieb. Celková suma presiahla 7,4 milióna eur.

Bratislava 1. marca (TASR) - Z programu švajčiarsko-slovenskej spolupráce získalo ďalších 12 projektov 1,2 milióna eur.

V oblasti ochrany životného prostredia a informovanosti verejnosti o environmentálnych témach pôjde piatim žiadateľom 632.512 eur. Sedem mimovládnych organizácií, úspešných v oblasti zvýšenia dostupnosti a zlepšenia úrovne sociálnych služieb, si rozdelí sumu 626.539 eur.


Ide o nenávratné finančné prostriedky v rámci 2. výzvy Blokového grantu pre mimovládne organizácie (MVO) a pre podporu partnerstiev. Blokový grant je súčasťou programu švajčiarsko-slovenskej spolupráce. Tvorený je z príspevkov Švajčiarskej konfederácie a spolufinancovaný zo štátneho rozpočtu SR.

Do Blokového grantu pre MVO prišlo 76 žiadostí, z toho 23 v environmentálnej oblasti a 53 v oblasti sociálnych služieb. Celková suma presiahla 7,4 milióna eur.

Napríklad projekt organizácie ArTUR - Architektúra pre trvalo udržateľný rozvoj sa zaoberá aktuálnou témou zelenej obnovy, stavania a bývania. Projekt organizácie PRALES sa zase zameriava na ochranu pralesov Slovenska a zvýšenie povedomia o ich existencii.

Podporu v sociálnej oblasti získala organizácia Áno pre život, ktorá chce zvýšiť kvalitu sociálnych služieb pre rodiny s deťmi ohrozenými sociálnym vylúčením v rajeckom regióne. Projekt organizácie PRO REGION má napomôcť získaniu zručností klientom sociálneho zariadenia a pripraviť ich na samostatný život.

Výsledky hodnotenia žiadostí o nenávratné finančné prostriedky sú zverejnené na webových stránkach www.bgsfm.sk.

TASR informovala Eva Ščepková z nadácie Ekopolis.