Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Európsky týždeň športu prinesie vyše 100 rôznych športových podujatí

ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Vrcholom slovenského programu bude 28. septembra od 15.00 h počas Ružinovských hodových slávností akcia #BeActive Night v Parku Andreja Hlinku v Bratislave.

Bratislava 18. septembra (TASR) – Piaty ročník Európskeho týždňa športu sa uskutoční od 23. do 30. septembra. Cieľom kampane s hlavnou témou "#BeActive" je podpora športu a fyzickej aktivity v Európe. Počas týždňa bude možné objaviť nové aktivity alebo športové kluby a zlepšiť prístup k pohybu i celému životu. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojej internetovej stránke.

Kampaň sa počas nasledujúceho týždňa koná v 38 krajinách Európy. Na Slovensku bolo už začiatkom septembra registrovaných vyše 100 podujatí. Zúčastniť sa môžu profesionáli aj amatérski športovci a športovkyne, bez ohľadu na vek.

"Podľa prieskumu Eurobarometer z roku 2017 je zapojenie sa do športu a pohybových aktivít veľmi nízke. Spomedzi Európanov 60 percent nikdy alebo len veľmi zriedka cvičí a venuje sa nejakému športu. Na základe výsledkov toho istého prieskumu 49 percent Slovákov vôbec necvičí ani nešportuje. Polovica Slovákov tak tejto životnej potrebe nevenuje žiadnu pozornosť," tvrdí projektová manažérka Národného športového centra Jana Škripková.

Vrcholom slovenského programu bude 28. septembra od 15.00 h počas Ružinovských hodových slávností akcia #BeActive Night v Parku Andreja Hlinku v Bratislave. Návštevníci sa budú môcť zúčastniť na programe s boxerom Tomim Kidom Kovácsom, zatancovať si s choreografom Lacim Strikeom či absolvovať parkour a ninja dráhu s Davidom Chudým.