Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO: MATEČNÁ: Správaniu sa v lese musia deti naučiť najmä rodičia

Pri príležitosti vyhlásenia Roku ochrany lesov i nedávneho Svetového dňa lesov ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná navštívila deti z materskej škôlky Turnianska 6 a pokrstili knižku Poďme do prírody, 27. marca 2017 v Bratislave. Foto: FOTO TASR – Jakub Kotian

Ministerka Gabriela Matečná sa dnes stretla pri príležitosti vyhláseného Roka ochrany lesov a Svetového dňa lesov s deťmi z Materskej školy Turnianska 6 v Bratislave.

Bratislava 27. marca (TASR/TABLET.TV) - Správaniu sa v lese a jeho ochrane musia deti naučiť najmä ich rodičia. Uviedla to šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná, ktorá sa dnes stretla pri príležitosti vyhláseného Roka ochrany lesov a Svetového dňa lesov s deťmi z Materskej školy (MŠ) Turnianska 6 v Bratislave, kde zároveň uviedla do života ilustrovanú knižku s tematikou lesa a ochrany prírody.



"Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v spolupráci so štátnym podnikom Lesy Slovenskej republiky aj takouto formou popularizuje správanie sa v lese, lásku k prírode. Myslím si, že toto je krok, ktorý by mali robiť nielen ministerskí úradníci, ale hlavne rodičia detí," priblížila na brífingu v MŠ Matečná.

Pri príležitosti vyhlásenia Roku ochrany lesov i nedávneho Svetového dňa lesov ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná navštívila deti z materskej škôlky Turnianska 6 a pokrstili knižku Poďme do prírody, 27. marca 2017 v Bratislave.
Foto: FOTO TASR – Jakub Kotian


Podľa Martina Matysa z odštepného závodu Smolenice Lesov Slovenskej republiky lesníci-profesionáli chápu lesnú pedagogiku ako súčasť práce s verejnosťou. "Tejto práci sa venujeme bez rozdielu vekovej štruktúry verejnosti, teda či ide o deti v materskej škole, ako je to dnes, alebo ide o ľudí v základných, stredných školách či v domoch seniorov," informoval.




Najväčším problémom slovenských lesov podľa Matysa je ich zdravotný stav, ďalej často neprístojné správanie sa návštevníkov v lesoch, ako aj skreslený pohľad verejnosti na prácu lesníkov. "Turisti prichádzajúci do lesov v nich často zanechávajú neporiadok a odpadky," dodal Matys.