Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Generálnym riaditeľom inštitútu vzdelania a mládeže je M. Bodis

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bodis pôsobí v oblasti regionálneho školstva od roku 2000.

Bratislava 4. marca (TASR) - Generálnym riaditeľom Národného inštitútu vzdelávania a mládeže (NIVaM) je od 1. marca Martin Bodis. Vymenoval ho minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR.

"Kľúčovou úlohou rezortu školstva v najbližších rokoch je zmena obsahu, formy a cieľov vzdelávania na základných a postupne aj stredných školách. Uvedomujem si, že nastupujem do rozbehnutého vlaku kurikulárnej reformy. Mojím cieľom je pomôcť realizovať úspešnú implementáciu a riešiť všetky praktické výzvy, ktoré sú vždy s takouto veľkou zmenou spojené," povedal Bodis. Bude sa podľa vlastných slov usilovať, aby bol NIVaM aktívnou podporou pre školy a pedagogických zamestnancov.

Bodis pôsobí v oblasti regionálneho školstva od roku 2000. V rokoch 2016 až 2021 pôsobil ako vysokoškolský učiteľ na univerzite v Nitre. V minulosti bol členom viacerých poradných orgánov ministerstva a takisto členom ústredných predmetových komisií pre slovenský jazyk a literatúru a občiansku náuku, priblížil rezort.

Spolupracuje so Slovenskou akademickou asociáciou pre medzinárodnú spoluprácu ako hodnotiteľ prihlášok projektu Erasmus, recenzuje učebné texty. Je zakladateľom celoštátnej literárnej, výtvarnej a elektronickej súťaže Svätoplukovo kráľovstvo ožíva. Bol podľa MŠVVaM predsedom Správnej rady Trnavskej univerzity.

NIVaM je priamo riadenou organizáciou ministerstva školstva. Realizuje činnosti ako napríklad vzdelávanie a poradenstvo pedagogických a odborných zamestnancov, metodické usmerňovanie škôl a školských zariadení a aplikovaný pedagogický výskum. Zastrešuje aj organizovanie predmetových olympiád a súťaží na národnej úrovni, pripravuje testovanie na školách či realizuje neformálne vzdelávanie mládeže a pracovníkov s mládežou.