Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Najúspešnejšími boli na majstrovstvách hasiči z okresu Poprad

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

V Bratislave sa dnes skončili 45. Majstrovstvá Slovenskej republiky v hasičskom športe.

Bratislava 13. septembra (TASR) - V Bratislave na Tyršovom nábreží sa dnes popoludní skončili 45. Majstrovstvá Slovenskej republiky v hasičskom športe. Trvali od pondelka 11. septembra. Na stupienku víťazov stáli najčastejšie hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade. Informuje o tom Prezídium HaZZ na svojom webe.

V celkovom bodovaní sa na prvom mieste umiestnilo družstvo z Okresného riaditeľstva HaZZ v Poprade, druhé miesto obsadili hasiči z Okresného riaditeľstva HaZZ v Kežmarku a na tretej priečke sa umiestnilo Okresné riaditeľstvo HaZZ v Martine.

"Aj napriek nepriaznivému počasiu počas prvého súťažného dňa Majstrovstiev SR v hasičskom športe pretekári prejavili vysoké športové nasadenie a 45. ročník prežili bez vážnejších zranení," informovalo prezídium.

Súťažiaci si počas majstrovstiev zmerali sily v behu na 100 metrov s prekážkami, v štafete 4 x 100 metrov s prekážkami, rovnako aj v "požiarnom útoku" či vo výstupe na štvrté podlažie cvičnej veže.

V rámci majstrovstiev sa uskutočnil dnes podvečer aj priateľský medzištátny futbalový zápas medzi slovenskými a maďarskými profesionálnymi hasičmi, ktorý sa konal na futbalovom štadióne v Dunajskej Lužnej.