Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

František Palko je externým poradcom vlády Tadžikistanu

Na snímke František Palko. Foto: TASR/Jakub Kotian

František Palko pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve financií v rokoch 2006 až 2010 a v rovnakej pozícii na ministerstve dopravy od roku 2012 do roku 2016.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Bývalý viacnásobný štátny tajomník František Palko získal nedávno pozíciu externého poradcu vlády v Tadžikistane. Na tomto poste pôsobí od septembra. Informoval o tom portál parlamentnelisty.sk.

"Oblasťou, ktorej sa tu venujem v pozícii externého vládneho konzultanta, je sféra verejných financií. Teda oblasť, ktorej som sa venoval na našom ministerstve financií 12 rokov," priblížil Palko. Jeho pracovnou náplňou je pomôcť miestnej štátnej administratíve pri tvorbe, realizácii a hodnotení rozpočtu verejnej správy na báze programového a viacročného rozpočtovania.

František Palko pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve financií v rokoch 2006 až 2010 a v rovnakej pozícii na ministerstve dopravy od roku 2012 do roku 2016. Okrem iného je aj členom Dozornej rady Všeobecnej zdravotnej poisťovne a riaditeľom Inštitútu hospodárskej politiky.