Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Hrnčiar: Most-Híd má ešte dosť času na získanie podpory od voličov

Andrej Hrnčiar, archívna snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Most-Híd sa nateraz dohodol na spolupráci pred voľbami do NR SR s mimoparlamentnou Maďarskou kresťanskodemokratickou alianciou (MKDA-MKDSZ).

Bratislava 3. septembra (TASR) - Vládny Most-Híd rokuje s ďalšími politickými stranami, do parlamentných volieb má ešte dosť času na to, aby získal podporu od viac ako piatich percent voličov. Myslí si to podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Hrnčiar (Most-Híd). Svoju budúcnosť mimo tejto strany nezvažuje.

"Máme pred sebou ešte dosť času na to, aby Most-Híd ukázal voličom, čo sa už podarilo presadiť a získal nad päť percent," skonštatoval Hrnčiar s tým, že už v minulosti prieskumy ukazovali inak, ako to napokon ukázali výsledky volieb.

Hrnčiar nechcel zatiaľ povedať, s ktorými stranami Most-Híd ešte rokuje. "Mám informáciu, že sa konajú rokovania ešte s inými subjektmi. Nebudem to špecifikovať," povedal s tým, že ak budú rokovania úspešné, bližšie informácie oznámi predseda strany Béla Bugár.

Most-Híd sa nateraz dohodol na spolupráci pred voľbami do NR SR s mimoparlamentnou Maďarskou kresťanskodemokratickou alianciou (MKDA-MKDSZ). Vládna strana rokovala aj s neparlamentnou SMK či Maďarským fórom, ale napokon sa nedohodli. Most-Híd sa počas leta rozprával aj s predstaviteľmi ďalších neparlamentných strán - Šancou, Rómskou iniciatívou Slovenska a Slovenskou konzervatívnou stranou.