Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Spevák BuranoWski predstavuje novú skladbu s názvom Vlajky

Na archívnej snímke BuranoWski vystupuje počas koncertu. Foto: TASR Milan Kapusta

Novinka nabitá energiou odtrhne poslucháča zo sveta lajkov a sociálnych sietí.

Bratislava 2. mája (TASR) – Spevák a skladateľ BuranoWski (Tomáš Buranovský) prichádza s novinkou Vlajky. Autorom hudby a textu je samotný spevák. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Novinka nabitá energiou odtrhne poslucháča zo sveta lajkov a sociálnych sietí. "BuranoWski predstavuje svoju novinku Vlajky. Skladba sa takto volá, ale rozhodne som nemal v pláne napísať spoločenský manifest. Žijeme v dobe, v ktorej sme mnohí zmätení. Zmätení z okolností, zo sveta, a možno aj sami zo seba. Slovo Vlajky symbolizuje príslušnosť k niečomu, k niekomu. Aj napriek tejto túžbe hľadať svoju identitu by sme ale nemali zabúdať na fakt, že máme všetci, bez ohľadu na náboženstvo, národnosť či politické názory, jedno spoločné – sme v prvom rade ľudia," približuje BuranoWski.

Novinka Vlajky je atmosférou a dynamikou, predsa len niečo iné, ako bolo v Tomášovej tvorbe zvykom. "Na tejto skladbe som premiérovo pracoval s mojím 'klávesákom' Jozefom Kovalčíkom, ktorému som poslal prvotné demo skladby. O pár týždňov mi od neho prišiel rozpracovaný nápad už v aranžmánoch a hneď sa mi zapáčil. Vznikla medzi nami akási tvorivá zhoda, ktorá k nám pritiahla ďalších ľudí. Tí mali chuť pracovať na skladbe, pretože sa im páčila a nie preto, lebo musia. A to ma bavilo na tomto procese najviac," doplnil spevák.