Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

I. Korčok hovoril s B. Aurescuom o bilaterálnych vzťahoch i pandémii

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Pavol Zachar

Korčok v rozhovore tiež vyzdvihol aktivity minuloročného predsedníctva Rumunska v Rade Európskej únie a podporil rumunské ambície stať sa členom schengenského priestoru.

Bratislava 13. mája (TASR) - Nadštandardné bilaterálne vzťahy, spoločné pozície v zahraničnopolitických témach, obchodná a ekonomická spolupráca, ale aj boj proti novému koronavírusu boli témy stredajšieho rozhovoru ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka (nominant SaS) s jeho rumunským rezortným partnerom Bogdanom Aurescuom. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

"Rumunského partnera som informoval o tom, ako sme si v Bratislave a Liptovskom Mikuláši minulý týždeň počas osláv ukončenia II. svetovej vojny okrem iných uctili aj príslušníkov armády jeho krajiny, ktorí zomreli počas oslobodenia našej krajiny," povedal šéf slovenskej diplomacie.

Korčok v rozhovore tiež vyzdvihol aktivity minuloročného predsedníctva Rumunska v Rade Európskej únie a podporil rumunské ambície stať sa členom schengenského priestoru a v telefonáte si obaja ministri zároveň vymenili aktuálne informácie ohľadom krízy spojenej s ochorením COVID-19. "V tejto súvislosti sme sa venovali aj otázke postupného otvárania ekonomík a aktivitám na úrovni EÚ, ktoré sa venujú práve týmto procesom," uzavrel Korčok.