Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

J. Šeliga: R. Fico straší migrantmi, po voľbách sa táto téma skončí

Na snímke poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Juraj Šeliga (nezaradený) počas mimoriadnej 100. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky 7. septembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Šeliga pripomenul, že tému migrácie mohli vyriešiť na mimoriadnej schôdzi NR SR minulý týždeň, keď mohli poslanci zrušiť vydávanie potvrdenia o zotrvaní na Slovensku každému cudzincovi.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Predseda Smeru-SD Robert Fico straší migrantmi a útočí na políciu. Po voľbách sa téma nelegálnej migrácie skončí. Uviedol to nezaradený poslanec z mimoparlamentnej strany Demokrati Juraj Šeliga po tom, ako poslanci neotvorili mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR iniciovanú Smerom-SD. Fico chce podľa neho migráciou prekryť iné témy, napríklad korupčné kauzy. Smer-SD chcel na schôdzi riešiť obnovenie hraničných kontrol.

Šeliga pripomenul, že tému migrácie mohli vyriešiť na mimoriadnej schôdzi NR SR minulý týždeň, keď mohli poslanci zrušiť vydávanie potvrdenia o zotrvaní na Slovensku každému cudzincovi. "Tu sa ukazuje ten bohapustý populizmus, ktorý predvádza," odkázal Ficovi.



Demokrati chcú zároveň mimoriadne zasadnutie Ústavnoprávneho výboru NR SR v súvislosti s konaním generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Na zvolaní sa podľa Šeligu dohodli s predsedom výboru Milanom Vetrákom (OĽANO). "Je tu jasná disproporcia ako generálna prokuratúra rozhodovala v minulosti a akým spôsobom rozhoduje dnes. Paragraf 363 slúži na to, aby niektoré veci boli zametené pod koberec, hoci ani nebolo vznesené obvinenie," povedal poslanec.