Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Snem Smeru-SD zrejme prinesie personálne zmeny v strane

Z rokovania vlády SR. Na snímke zľava podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír, predseda vlády SR Robert Fico a podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Prípadné zmeny v zložení vládneho kabinetu sú podľa Kaliňáka v kompetencii premiéra Roberta Fica.

Bratislava 18. júna (TASR) - Podpredseda Smeru-SD a minister vnútra Robert Kaliňák sa dnes nechcel vyjadrovať k možným personálnym výmenám na vedúcich pozíciách strany, o ktorých sa hovorí, že k nim príde na pracovnom sneme Smeru-SD 28. júna.

"Snem je na to, aby sme si všetko vyprali u nás doma," uviedol po skončení dnešného rokovania vlády novinárom.

Svojho podpredsedníckeho postu sa tento týždeň vzdal Marek Maďarič, či sa očakávajú ďalšie zmeny, Kaliňák nepovedal. "Rozhodujúci je snem. Či by mala byť nejaká zmena, to bude vyplývať z toho, aké ciele a úlohy si dáme na ďalšie dva roky, a kto bude stotožnený s tým, ako pružní máme byť a či si povie, že chce, aby to robil niekto mladší alebo niekto novší," reagoval.



Pripomenul, že strana má za sebou polovicu volebného obdobia, takže zhodnotí svoju činnosť, ale vytýči si tiež program, ktorým chce naplniť svoje predvolebné sľuby a programové vyhlásenie vlády. "S tým úzko súvisí aj to, kto a akým spôsobom bude schopný napĺňať tie výzvy, ktoré pred nami ešte najbližšie dva roky stoja," zopakoval na margo možných výmen na podpredsedníckych postoch.

Prípadné zmeny v zložení vládneho kabinetu sú podľa Kaliňáka v kompetencii premiéra Roberta Fica. Očakáva, že na sneme zaznie výzva či kritika k niektorým rezortom.



O nič zhovorčivejší nebol ani minister životného prostredia Peter Žiga, o ktorom sa v kuloároch hovorí, že by mal nahradiť niektorého z doterajších podpredsedov Vladimíra Maňku alebo Dušana Čaploviča. "Nebudem to komentovať," reagoval dnes Žiga s tým, že ide o vnútrostranícke záležitosti, o ktorých sa verejnosť dozvie po sneme. "Ak sa rozhodne, že majú byť vymenení funkcionári strany, tak budú vymenení," zdôraznil s tým, že zmena ministrov je v kompetencii premiéra.