Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Kaníkova strana z volieb neodstúpila, tvrdí ministerstvo vnútra

Archívna snímka, Ľudovít Kaník. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Oficiálna možnosť odstúpiť z volieb sa skončila dnes ráno o 7,00 hod a Kaníkova strana ju nevyužila.

Bratislava 3. marca (Teraz.sk) - Strana Demokrati Slovenska – Ľudo Kaník z volieb oficiálne neodstúpila. Pre Teraz.sk to povtrdil hovorca rezortu vnútra Ivan Netík.

"Strana tak mohla urobiť do dnes rána 7:00 hod. Subjekt Demokrati Slovenska – Ľudo Kaník tak do tohto termínu neurobil," uviedol Netík.

"Pokiaľ by tak do tohto termínu urobila bolo by potrebné upovedomiť volebné komisie o zániku členstva členov delegovaných touto stranou," dodal. "Tiež vykonať žrebovanie predsedov, pokiaľ by predsedami boli členovia delegovaní touto stranou. V prípade, kde by klesol počet členov komisie pod päť, bolo by potrebné domenovať nových členov. Ďalej by bolo potrebné zabrániť distribúcii hlasovacích lístkov tejto strany do volebných miestností," konštatuje Netík.

"Strana Demokrati Slovenska – Ľudo Kaník tak ako už bolo oznámené, odstúpila z volebnej súťaže," uvádza Kaník na svojej stránke v správe s dnešným dátumom vydania. Dodáva však, že strana sa rozhodla ponechať svojich zástupcov v okrskových volebných komisiách.