Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

KDH: Prezidentka jasne a zrozumiteľne pomenovala problémy novely

Na archívnej snímke Ivan Majerský (KDH). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéf KDH si tiež myslí, že vláde nejde o pomoc ľuďom, ale ide iba o mocenské rozhodnutie premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Bratislava 18. januára (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová jasne a zrozumiteľne pomenovala problémy, ktoré vyplývajú z predloženej novely Trestného zákona. Po prejave hlavy štátu v Národnej rade (NR) SR to povedal predseda KDH Milan Majerský. Hnutie sa s výhradami prezidentky stotožňuje.

"Táto hanebná novela Trestného zákona radikálne mení trestnú politiku, znižuje tresty, ruší Úrad špeciálnej prokuratúry a znižuje premlčacie lehoty. Veľkým problémom je tiež to, že ju vláda predložila bez odbornej diskusie, s chybami a pomáha ňou svojim kamarátom a tým, ktorí chcú páchať trestnú činnosť," uviedol v reakcii Majerský.

Šéf KDH si tiež myslí, že vláde nejde o pomoc ľuďom, ale ide iba o mocenské rozhodnutie premiéra Roberta Fica (Smer-SD). "Takáto novela by mala prejsť riadnym legislatívnym procesom a medzirezortným pripomienkovým konaním, teda tak, ako svoju novelu predstavoval náš expert Viliam Karas, keď bol minister spravodlivosti," uzavrel.