Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Komisia otvorila ponuky v megatendri

Robert Kaliňák Foto: TASR/Michal Svítok

Tender sa týka obstarávania širokého spektra elektronických tovarov pre rôzne štátne inštitúcie od ministerstiev až po univerzity.

Bratislava 10. mája (TASR) - Na ministerstve vnútra sa dnes otvárali obálky v megatendri na technické zariadenia. Zároveň sa konalo úvodné zasadnutie komisie k vyhodnoteniu ponúk. Ministerstvo vnútra nominovalo za členov komisie bez práva vyhodnocovať ponuky aj niekoľko novinárov, sú však zaviazaní mlčanlivosťou.

Tender sa týka obstarávania širokého spektra elektronických tovarov pre rôzne štátne inštitúcie od ministerstiev až po univerzity. Minulý týždeň na neho upozornili poslanci Národnej rady SR za SDKÚ-DS Lucia Žitňanská a Miroslav Beblavý. Rezort totiž nezverejnil objem tovarov, ktorý chce obstarať, ani predpokladanú hodnotu zákazky, čo považovali za protizákonné. Podľa Žitňanskej ministerstvo v tomto tendri obchádza európsku smernicu a vytvára priestor na manipuláciu nákupov, vznik kartelov a nehospodárne nakladanie s verejnými prostriedkami.

Ministerstvo vnútra v reakcii tvrdenia opozičných politikov odmietlo. "To, či je alebo nie je zverejnená cena nie je podstatné, pretože všetci, ktorí na tomto trhu tu pôsobia, sú v súťaži prihlásení," povedal ešte v nedeľu v televízii TA3 minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).