Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Korčok chce pridať a stretnúť sa s kandidátmi, ktorí nepostúpili

Na snímke kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok reaguje na predbežné neoficiálne výsledky vo svojej volebnej centrále v Bratislave v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR Jaroslav Novák

Korčok priblížil, že už diskutoval aj s kandidátmi, ktorí nepostúpili do druhého kola a ktorí zastávajú jeho víziu. Menoval Igora Matoviča, Jána Kubiša, Patrika Dubovského a Krisztiána Forróa.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 24. marca (TASR) - Ivan Korčok, ktorý získal najviac hlasov voličov v prvom kole prezidentských volieb, vníma výsledok ako povzbudivý. Je si však vedomý, že v druhom kole musí "pridať". Stretnúť sa chce s kandidátmi, ktorí nepostúpili do druhého kola, a rokovať s nimi o podpore. Uviedol to v nedeľu pre RTVS.

"Nie sme v oslavnej nálade, od prvej minúty dňa sme si vedomí, že sme v druhom kole, a to rozhodne," podotkol Korčok. "Musíme pridať. Som si toho veľmi dobre vedomý," dodal s tým, že uspieť môže, len ak osloví ešte širšie spektrum voličov, teda aj voličov vládnej koalície.

Korčok priblížil, že už diskutoval aj s kandidátmi, ktorí nepostúpili do druhého kola a ktorí zastávajú jeho víziu. Menoval Igora Matoviča, Jána Kubiša, Patrika Dubovského a Krisztiána Forróa. Predpokladá, že sa mu podarí s nimi stretnúť aj osobne a že nájdu prieniky vo svojich prioritách.