Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Kotlebovho poslanca Krupu stíha polícia kvôli statusom na Facebooku

Poslanec ĽSNS Peter Krupa Foto: Facebook - Peter Krupa

Polícia vyšetruje Petra Krupu za podporu a propagáciu skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd v statusoch na sociálnej sieti.

Bratislava 11.mája (Teraz.sk) - Poslanec Kotlebovej ĽS-NS Peter Krupa bude na polícii objasňovať svoje činy. Začala totiž proti nemu trestné stíhanie za podporu a propagáciu skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Ako informoval portál aktuality.sk, dôvodom sú Krupove vyjadrenia na sociálnej sieti v roku 2012.

„Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci ‚podpora a propagácia skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd‘. Nakoľko vyšetrovanie naďalej trvá, sa až do jeho skončenia nebudeme k veci vyjadrovať,“ uviedla pre portál trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Krupa si podľa portálu nedal servítku pred ústa, keď písal o Rómoch a židovskej komunite. „Musíme zaistiť existenciu našej rasy a budúcnosť bielych detí,“ napísal bez zábran poslanec. O pár dní neskôr zdieľal článok o prieskume verejnej mienky s popisom „tým smradľavým žid***m už úplne j**e“. Témam Rómov, Židov, či prezidenta vojnového Slovenského štátu Jozefa Tisa venuje poslanec na sociálnej sieti podľa portálu pomerne široký priestor.