Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Krištáľové krídlo prekladá galavečer ocenení na máj

Na archívnej snímke soška určená pre laureátov Krištáľového krídla. Foto: TASR – Martin Baumann

Na Krištáľové krídlo za rok 2020 sú medzi nominovanými osobnosťami aj vedci Boris Klempa a Pavol Čekan, ktorí vyvinuli úspešné PCR testy.

Bratislava 20. januára (TASR) - Organizátori ocenenia Krištáľové krídlo oficiálne potvrdili nový termín oceňovania najvýznamnejších osobností Slovenska. Galavečer, ktorý sa mal konať 7. februára, sa kvôli momentálnej situácii v tento deň neuskutoční. Nový termín konania galavečera Krištáľové krídlo je plánovaný na 23. mája. V priamom prenose ho odvysiela televízna Jednotka RTVS. TASR o tom informovala výkonná riaditeľka podujatia Katarína Srkala.

Momentálna situácia nás zasiahla všetkých. Krištáľové krídlo sme pripravovali tak ako každý rok. Po zvážení niekoľkých alternatív sme sa však rozhodli galavečer presunúť. Situácia na Slovensku sa nezlepšuje a Krištáľové krídlo by nebolo možné uskutočniť v pôvodnom termíne. Na prvom mieste je samozrejme zodpovednosť,“ vysvetlila rozhodnutie organizátorov Katarína Srkala.

Nová riaditeľka Krištáľového krídla Danka Barteková k aktuálnej zmene dodáva: „Presun Krištáľového krídla bol za daných okolností nevyhnutný, keďže momentálna situácia nie je pre usporiadanie spoločenskej udalosti tohto rozsahu priaznivá. Záleží nám na tom, aby si nominované osobnosti a laureáti mohli prísť prevziať cenu osobne a aby bol galavečer dôstojnou oslavou ich schopností a výnimočnosti. Bez divákov by Krištáľové krídlo bolo ochudobnené o slávnostnú atmosféru, ktorú si zaslúžia, preto dúfame, že v máji bude situácia lepšia a Krištáľové krídlo si užijeme naplno a s noblesou.
Na snímke vľavo virológ z Biomedicínskeho centra SAV Boris Klempa 27. októbra 2020.
Foto: TASR - Martin Baumann

Na Krištáľové krídlo za rok 2020 sú medzi nominovanými osobnosťami aj vedci Boris Klempa a Pavol Čekan, ktorí vyvinuli úspešné PCR testy. Nominovaní sú aj herec Juraj Loj, skupiny Janoska Ensemble a Peter Bič Projekt, režisér Peter Bebjak či umelec Ondrej Rudavský.