Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

L. Parízek hovoril s poľským veľvyslancom o posilňovaní vzťahov

Lukáš Parízek, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na stretnutí vyzdvihol úroveň bilaterálnych vzťahov, ktorá je charakteristická intenzívnymi a priateľskými kontaktmi.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Lukáš Parízek prijal v utorok dezignovaného veľvyslanca Poľskej republiky na Slovensku Krzysztofa Strzalku pri príležitosti odovzdania kópií poverovacích listín. TASR o tom informovalo MZVaEZ SR.

Parízek na stretnutí vyzdvihol úroveň bilaterálnych vzťahov, ktorá je charakteristická intenzívnymi a priateľskými kontaktmi. Poukázal aj na aktívnu spoluprácu aj v multilaterálnej oblasti. Poďakoval tiež za podporu Slovenska v súvislosti s predsedníctvom vo Vyšehradskej skupine, ako aj v spoločnej koordinácii diskusie o budúcnosti na pôde Európskej únie. 

Obaja partneri pozitívne zhodnotili viditeľný pokrok v oblasti budovania dopravnej a energetickej infraštruktúry medzi oboma krajinami. Parízek poďakoval aj za prijatie uznesenia Sejmu Poľskej republiky k 50. výročiu invázie vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Poľský partner dodal, že tieto udalosti rezonovali vo veľkej miere aj v Poľsku.

Na podporu kontinuity dobrých vzťahov Strzalka odovzdal Parízkovi pozvanie na oslavy 100. výročia nezávislosti Poľskej republiky, ktoré sa uskutočnia 8. novembra v Národnom divadle v Bratislave.