Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

ŽITŇANSKÁ: Nie je namieste sa k otázke R. Kaliňáka vracať permanentne

Na snímke Lucia Žitňanská. Foto: TASR/Pavol Zachar

Ministerka spravodlivosti však tvrdí, že jej postoj ku Kaliňákovi sa nemení. Už dávnejšie povedala, že by mal odstúpiť.

Bratislava 6. júna (TASR) - Ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka koaličného Mosta-Híd Lucia Žitňanská si nemyslí, že je na mieste permanentne sa vracať k otázke odchodu ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) z funkcie. Povedala to dnes novinárom aj na margo protikorupčného pochodu, ktorého organizátori okrem odstúpenia Kaliňáka žiadajú aj odchod policajného prezidenta Tibora Gašpara a špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

"Naozaj veľmi oceňujem, že nespokojnosť, ktorá je zjavne minimálne v istých vrstvách spoločnosti, je prejavovaná kultivovane a je formulovaná do požiadaviek," uviedla Žitňanská. Nechcela však povedať, či sa s niektorou z troch personálnych požiadaviek pochodu nezhoduje. "V prvom rade to nevnímam ako požiadavky kladené na mňa, s tým sa musia vysporiadať iní," odkázala.

Ministerka však tvrdí, že jej postoj ku Kaliňákovi sa nemení. Už dávnejšie povedala, že by mal odstúpiť. "Moje názory sú v tomto stabilné a konzistentné," uistila Žitňanská.

Zároveň pripomenula, že Most-Híd formuloval požiadavku na vládu bez Kaliňáka ešte pri tvorbe koalície. "Je to politická otázka pre niekoho iného, nie primárne pre Most-Híd. Strana túto otázku položila na stôl na začiatku. Neuspela, ale teraz je to otázka pre niekoho iného," dodala Žitňanská.