Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Lipšicove námietky v kauzách so Štefanovom a Janušekom súd zamietol

Minister vnútra Daniel Lipšic Foto: TASR/Martin Baumann

Žaloby kvôli výrokom na margo "nástenkového" tendra podali na D. Lipšica dvaja bývalí ministri výstavby za SNS, Marian Janušek a Igor Štefanov. Oboch v súvislosti s touto kauzou vyšetruje polícia.

Bratislava 26. marca (TASR) - Námietky ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH) voči miestnej nepríslušnosti súdu v sporoch, v ktorých ho žalujú exministri výstavby za SNS Igor Štefanov a Marian Janušek, Okresný súd Žilina v obidvoch prípadoch zamietol. Pre TASR to uviedla hovorkyňa SNS Jana Benková.

O námietke v prípade Mariana Janušeka rozhodol súd 20. marca, o námietke v spore s Igorom Štefanovom o deň skôr.

Žaloby kvôli výrokom na margo "nástenkového" tendra podali na Lipšica dvaja bývalí ministri výstavby za SNS, Marian Janušek a Igor Štefanov. Oboch v súvislosti s touto kauzou vyšetruje polícia.

"Lipšic na svojej vlaňajšej tlačovej konferencii uviedol, že páni Igor Štefanov a Marian Janušek spoločne s inými osobami mali svojím konaním spôsobiť štátu škodu 3.601 miliónov Sk. Vzhľadom na to, že nikomu žiadna škoda nevznikla a ani nikto žiadnu náhradu škody nepožaduje, ide o nepravdivé konštatovanie Daniela Lipšica, a preto ho páni Janušek a Štefanov žiadajú o písomné ospravedlnenie za zverejnenie tohto nepravdivého údaja," uviedla Benková.

Okresný súd v Žiline podľa nej až po námietke právneho zástupcu Janušeka a Štefanova, že súd vo veciach deväť mesiacov od podania žalôb nekoná, "v januári 2012 konečne vytýčil termíny pojednávaní v oboch predmetných veciach". Lipšic reagoval vznesením námietok voči miestnej nepríslušnosti súdu, ktoré aktuálne súd zamietol. Proti rozhodnutiu sa však dá odvolať.