Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

M. FEDOR: Spravodajská jednotka EÚ by sa mala posilniť

Martin Fedor Foto: TASR/Michal Svítok

Fedor si vie predstaviť aj vznik spoločnej európskej tajnej služby.


Bratislava 22. marca (TASR) - Spravodajská jednotka Európskej únie by sa mala posilniť, alebo by mala vzniknúť spoločná európska tajná služba. Myslí si to exminister obrany a poslanec za #Sieť Martin Fedor, podľa ktorého by to mala na európskej úrovni presadzovať aj slovenská vláda.

"Dnes opätovne vidíme, že Európa má problém s terorizmom a tu nepomôžu žiadne lacné ani extrémne riešenia, ale zásadné posilnenie kooperácie na európskej úrovni, zefektívnenie a skvalitnenie spravodajských služieb a hlavne ich spolupráca," píše Fedor na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

Reaguje tým na dnešné teroristické útoky v Bruseli. Práve tieto podľa Fedora opäť ukázali, že v boji proti novodobým hrozbám je nevyhnutná spolupráca bezpečnostných zložiek. "A najdôležitejšia je prevencia," uzavrel.

K bombovým útokom došlo dnes v ranných hodinách na bruselskom medzinárodnom letisku Zaventem a počas rannej dopravnej špičky na stanici metra Maelbeek. Prihlásila sa k nim extrémistická skupina Islamský štát (IS). Podľa poslednej bilancie belgického centra pre krízové situácie, ktoré cituje agentúra Belga, si teroristické útoky vyžiadali najmenej 30 mŕtvych a 230 zranených. Belgické médiá dosiaľ uvádzali najmenej 34 mŕtvych.