Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Majerský verí, že Pellegrini bude ľudí v SR spájať, a nie rozdeľovať

Na snímke predseda KDH Milan Majerský. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Majerský zároveň zablahoželal Pellegrinimu k zvoleniu za prezidenta.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 7. apríla (TASR) - Predseda opozičného KDH Milan Majerský verí, že víťaz druhého kola prezidentských volieb Peter Pellegrini splní svoje sľuby a urobí všetko pre to, aby ľudí na Slovensku spájal, a nie rozdeľoval.

"Slovensko má nového prezidenta. Gratulujem Petrovi Pellegrinimu k zvoleniu a verím, že splní svoje sľuby a urobí všetko pre to, aby ľudí na Slovensku spájal, a nie rozdeľoval," uviedol Majerský na sociálnej sieti.

Poslanci za KDH Martina Holečková a František Majerský uviedli, že výsledok volieb je potrebné rešpektovať. Vyzvali najmä mladých ľudí, aby neprepadli skepse. "Jedným z výdobytkov novembra 1989 sú slobodné a demokratické voľby. Ich výsledok sa nám nemusí vždy páčiť, no je potrebné ho rešpektovať," uviedli v spoločnom vyhlásení, ktoré poskytla hovorkyňa KDH Lenka Halamová.

"Cítime, že značná časť Slovenska a väčšina mladých ľudí je z výsledku prezidentských volieb sklamaná. Chceli by sme vás vyzvať, prosíme, neprepadnite skepse a nerezignujte. Nezanevrite na Slovensko, naša krajina vás potrebuje. Demokracia vás potrebuje. Váš hlas moderného a prozápadného Slovenska nesmie zmiznúť. My budeme aj naďalej pokračovať v hájení demokracie a právneho štátu," uviedli Holečková a Majerský.