Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Marian K. podal sťažnosť voči obvineniu z objednávky vraždy J. Kuciaka

Na snímke obvinený Marian K. (vpravo) v budove Špecializovaného trestného senátu v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Dušan Hein

Väzobne stíhaného podnikateľa Mariana K. obvinili 8. marca z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú.

Bratislava 22. marca (TASR) - Podnikateľ Marian K., ktorého polícia minulý týždeň obvinila z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, podal voči obvineniu sťažnosť. Informuje o tom Televízia Markíza.

"Zatiaľ nám sťažnosť nebola doručená," povedala pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

"Potvrdzujem podanie sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia, ktoré nie je podložené dôkazmi, a to ani na úrovni dôvodného podozrenia," uviedol dnes na otázku TASR Marek Para, obhajca Mariana K.

Väzobne stíhaného podnikateľa Mariana K. obvinili 8. marca z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Kuciakovu likvidáciu si mal obvinený objednať pre jeho novinársku prácu. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Okrem Mariana K. sú obvinení aj Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. a Zoltán A., ktorí sú vo väzbe.

Marian K. je v súčasnosti väzobne stíhaný v kauze televíznych zmeniek. Minulý týždeň bol zo strany vyšetrovateľa podaný na dozorovú prokuratúru návrh na podanie obžaloby.