Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Martin H. od sýkorovcov sa chce dohodnúť s prokurátorom

Martin H. čelí obvineniam z poškodzovania cudzej veci za to, že rozbil interiér istého baru za vyše 100.000 korún a poškodil novostavbu v Dunajskej Lužnej.

Bratislava 10. mája (TASR) – Proces s údajným členom sýkorovcov Martinom H. zatiaľ na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) nebude.

Na dnešnom verejnom zasadnutí súdu na pracovisku v Banskej Bystrici totiž vyhlásil, že má záujem uzavrieť s prokurátorom dohodu o vine a treste. Hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková to potvrdila pre TASR s tým, že súd z tohto dôvodu vrátil obžalobu prokurátorovi.

Martin H. čelí obvineniam z poškodzovania cudzej veci za to, že rozbil interiér istého baru za vyše 100.000 korún a poškodil novostavbu v Dunajskej Lužnej. Obvinený je aj z členstva v zločineckej skupine a z vydieračského únosu. Jeho advokát sa k záujmu uzavrieť dohodu nevyjadril s tým, že na to nemá splnomocnenie. Martin H. by si mohol uzavretím dohody s prokurátorom znížiť hroziaci trest. Musel by sa však priznať k spáchaniu tých skutkov, z ktorých ho prokuratúra viní.

Približne o mesiac by mal na ŠTS začať proces s ďalším piatimi sýkorovcami na čele s jedným z údajných bossov Ladislavom B. Obvinení sú z nedovoleného ozbrojovania a prípravy vraždy. Na muške údajne mali spomínaného Martina H. Martin H. je obžalovaný aj v kauze vyberania výpalného v dnes už neexistujúcej bratislavskej krčme u Matúša a z toho, že v nej spolu s ďalšími mužmi v roku 2006 zbil zákazníkov.