Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

TASR ponúka oficiálny portrét prezidentky SR Z. Čaputovej

Oficiálny portrét prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej je pripravený a TASR ho ponúka odberateľom. Na snímke oficiálny portrét prezidentky SR Zuzany Čaputovej 13. júna 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Rovnako ako všetci doterajší prezidenti Slovenskej republiky aj Zuzana Čaputová absolvovala fotografovanie na oficiálny portrét v priestoroch TASR pod taktovkou fotografa Pavla Neubauera.

Bratislava 13. júna (TASR) - Oficiálny portrét prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej je pripravený a TASR ho ponúka odberateľom.





Portrét dosluhujúceho prezidenta Andreja Kisku v priebehu najbližších dní a týždňov nahradí v úradoch štátnej správy, samosprávy, ako aj v spoločenských a vzdelávacích inštitúciách podobizeň novozvolenej prezidentky. Bude tiež súčasťou kancelárií veľvyslanectiev a konzulátov Slovenskej republiky.



„Fotografovanie oficiálneho portrétu prezidenta je pre TASR predovšetkým otázkou prestíže. Okrem kvalitných fotografov má agentúra aj distribučné cesty k odberateľom. Stalo sa dobrou tradíciou, že fotografovanie, tlač i distribúciu portrétu zabezpečuje práve verejnoprávna agentúra,“ povedal generálny riaditeľ Vladimír Puchala.

Oficiálny portrét prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej je pripravený a TASR ho ponúka odberateľom. Na snímke oficiálne portréty prezidentov SR - prezidenta Ivana Gašparoviča, prezidenta SR Andreja Kisku a prezidentky SR Zuzany Čaputovej 13. júna 2019 v Bratislave.
Foto: TASR - Michal Svítok


Rovnako ako všetci doterajší prezidenti Slovenskej republiky aj Zuzana Čaputová absolvovala fotografovanie na oficiálny portrét v priestoroch TASR pod taktovkou fotografa Pavla Neubauera. Dlhoročný fotoreportér TASR je autorom portrétov všetkých doterajších slovenských prezidentov.

Oficiálny portrét má identické rozmery s predošlým, 39 x 53,5 centimetra vrátane pasparty, čo umožňuje využitie existujúcich rámov. Záujemcom bude doručený poštou v ochrannom obale. Podrobné informácie sú na www.tasr.sk alebo na adrese obchod@tasr.sk.