Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

NEHODA AUTOBUSU V TALIANSKU: Medzi obeťami a zranenými nie sú Slováci

Najmenej 21 obetí na životoch si v utorok na predmestí talianskeho mesta Benátky vyžiadala nehoda, pri ktorej sa autobus zrútil z nadjazdu nad železničnou traťou. Foto: TASR - AP

Medzi mŕtvymi je aj bábätko, 12-ročné dieťa a tínedžerka.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Medzi obeťami ani zranenými pri utorkovej dopravnej nehode autobusu na predmestí talianskeho mesta Benátky nie sú podľa dostupných informácií občania Slovenskej republiky. Pre TASR to v stredu uviedol komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Zastupiteľský úrad SR v Ríme je v súvislosti s tragickou nehodou autobusu v Taliansku v kontakte s miestnymi orgánmi," dodalo ministerstvo.

Úrad benátskeho prefekta v stredu potvrdil, že po páde autobusu z nadjazdu nad železnicou na predmestí Benátok zahynulo 21 ľudí. Medzi mŕtvymi je aj bábätko, 12-ročné dieťa a tínedžerka.

Autobus viezol ľudí z historického centra Benátok do kempingu. Nešťastie sa stalo medzi štvrťami Mestre a Marghera a autobus poháňaný metánom začal po páde z desaťmetrovej výšky horieť. Záchranári oznámili, že ide o "tragédiu prevažne mladých ľudí".

Benátska prokuratúra začala vyšetrovanie príčin nehody.