Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Minister Kaliňák zatiaľ nechce potvrdiť S. Jankoviča ako šéfa polície

Stanislav Jankovič Foto: TASR/Pavel Neubauer

Počkať si chce na výsledky jeho trestného stíhania. Stanislav Jankovič je obvinený zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Minister vnútra Robert Kaliňák zatiaľ nechce potvrdiť, či sa novým prezidentom Policajného zboru stane jeho bývalý viceprezident Stanislav Jankovič, ktorého meno sa skloňuje v médiách. Počkať si chce na výsledky jeho trestného stíhania. Jankovič je obvinený zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

"Má však v tejto chvíli problém, o ktorom asi všetci viete a ja som ešte získal trochu času na to, aby sme vedeli, či sa to vyrieši pozitívne alebo negatívne, ak sa to vyrieši negatívne, tak je odpoveď jasná," skonštatoval po rokovaní vlády. Podľa svojich slov sa na prípad na Generálnej prokuratúre nepýtal.

Šéf rezortu poznamenal, že aj keby sa prípad vyriešil v Jankovičov prospech, musia mať "kľúčové" osoby na ministerstve aj previerku na prísne tajné. V rámci nej by podľa jeho slov podstúpil aj bezpečnostný pohovor a detektor lži. "To nám môže dať odpoveď, že či pre potreby práce v Policajnom zbore je prekážkou takáto vec, alebo je to bez problémov," doplnil.