Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Minister P. Gajdoš odovzdal ocenenia víťazom literárnej súťaže

Na archívnej snímke minister obrany SR Peter Gajdoš. Foto: TASR - Branislav Račko

Práce vysokoškolákov a stredoškolákov hodnotila komisia ministerstva. V rámci prvého kola posúdila 210 prác, ktoré splnili stanovené podmienky.

Bratislava 20. decembra (TASR) – Minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS) odovzdal v stredu ocenenia víťazom 13. ročníka literárnej súťaže rezortu obrany. Mladí ľudia tvorili tento rok práce na tému "Naša bezpečnosť nie je samozrejmosťou..."

Práce vysokoškolákov a stredoškolákov hodnotila komisia ministerstva. V rámci prvého kola posúdila 210 prác, ktoré splnili stanovené podmienky. Z vybraných piatich v oboch kategóriách vyberala víťazov verejnosť hlasovaním na sociálnej sieti. Trvalo od 22. do 30. novembra do polnoci, zúčastnilo sa ho celkovo 4568 ľudí, informovala hovorkyňa ministerstva Danka Capáková.

V kategórii stredné školy zvíťazila Klára Deketová z Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch s prácou "Ty a tvoja bežnosť", ktorá získala 650 hlasov. Za ňou nasledovala práca Karolíny Kollárovej z Gymnázia Bilíkova, Bratislava. Na treťom mieste sa umiestnila študentka Športového gymnázia v Žiline Anastázia Šurábová.

Víťazom vysokoškolskej kategórie sa stal Peter Kromka, študent Univerzity Komenského v Bratislave s dielom "Poznačení", ktoré získalo 1223 hlasov. Na druhom a treťom mieste sa umiestnili študenti Prešovskej univerzity v Prešove, Dominik Gromoš a Ján Dvorščák.

Ministerstvo obrany považuje aj túto súťaž za jeden zo spôsobov, akým môže napĺňať programové vyhlásenie vlády a Slovenskej národnej strany v téze zvyšovania vlastenectva a branného povedomia, citoval ministra obrany rezort v tlačovej správe.

Zvolená téma aktuálneho ročníka bola podľa Gajdoša veľmi aktuálna. "Bezpečnosť nikdy nemôžeme považovať za samozrejmosť. A aj keď si to veľa mladých ľudí neuvedomuje, obrana našej krajiny sa týka aj ich," zdôraznil.