Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Minister Peter Žiga odvolal šéfa SHMÚ Pavla Nejedlíka

Pavol Nejedlík Foto: TASR/Martin Baumann

Dôvodom na odvolanie riaditeľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavla Nejedlíka z funkcie bola podľa šéfa envirorezortu Petra Žigu i strata dôvery.

Bratislava 18. júla (TASR) - Riaditeľ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavol Nejedlík vo svojej funkcii skončil.

Dôvodom na odvolanie riaditeľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavla Nejedlíka z funkcie bola podľa šéfa envirorezortu Petra Žigu i strata dôvery. "Po istej dobe sa nenaplnila moja predstava toho, čo som od neho ako riadiaceho pracovníka očakával. Dá sa povedať, že stratil po istej dobe aj moju dôveru," konštatoval minister po dnešnom rokovaní vlády.

Poznamenal, že rozhodnutie odvolať šéfa SHMÚ sa nerodilo ľahko a aj sa s Nejedlíkom predtým niekoľkokrát stretol. Kto ho nahradí do budúcna vo funkcii, Žiga zatiaľ nevie, víťaz má vzísť z výberového konania. Šéf envirorezortu by bol podľa svojich slov rád, keby vhodný kandidát vzišiel z radov pracovníkov ústavu a mal manažérske schopnosti, nemá však žiadneho favorita.

O odvolaní Nejedlíka z funkcie dnes informoval denník Sme, malo sa tak stať minulý týždeň. Nejedlík šéfoval meteorológom 14 mesiacov. Ústav zatiaľ vedie doterajší šéf centra predpovedí a výstrah Martin Benko. Nejedlík vedie úsek meteorologickej služby. Od roku 2006 mal SHMÚ už osem riaditeľov.