Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo Progresívne Slovensko

Na archívnej snímke v popredí líder hnutia Progresívne Slovensko Ivan Štefunko počas tlačovej konferencie pred budovou Ministerstvom vnútra SR na Drieňovej ulici v Bratislave. Foto: FOTO TASR - Pavel Neubauer

Progresívne Slovensko odovzdalo 13.500 podpisov na ministerstve vnútra a požiadalo o registráciu.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Na slovenskú politickú scénu oficiálne vstúpil ďalší hráč. Ministerstvo vnútra zaregistrovalo Progresívne Slovensko ako nové politické hnutie. Hnutie to oznámilo v utorok prostredníctvom tlačovej správy.

Progresívne Slovensko odovzdalo 13.500 podpisov na ministerstve vnútra a požiadalo o registráciu. Ministerstvo potvrdilo naplnenie podmienok a zaregistrovalo Progresívne Slovensko ako nové politické hnutie, uviedlo hnutie.

Progresívne Slovensko má byť podľa tlačovej správy alternatívou pre ľudí voči celej politickej scéne, na ktorej chýba progresívna, liberálna, proeurópska sila. V septembri zakladatelia predstavili komplexnú víziu pre Slovensko, v najbližšom čase plánujú predstaviť ďalšie nové tváre. Na ustanovujúcom sneme 20. januára v Žiline budú členovia hnutia voliť predsedu a celé predsedníctvo.