Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

Mládež Červeného kríža si pripomína Svetový deň boja proti AIDS online

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od 17. novembra uverejňuje mládež na sociálnych sieťach informačné plagáty o víruse HIV a AIDS, články popisujúce túto problematiku, ako aj videá zachytávajúce zrealizované aktivity za posledné roky.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Mládež Slovenského Červeného kríža (SČK) si pripomenie Svetový deň boja proti AIDS, ktorý pripadá na utorok (1. 12.). Kampaň sa pre pandémiu nového koronavírusu koná na sociálnych sieťach. TASR o tom informovala Silvia Kostelná zo SČK.

Mládež SČK sa problematike HIV/AIDS venuje od roku 1997. Tohtoročný 24. ročník kampane Sviečkový pochod a jej aktivity sa uskutočnili online. Od 17. novembra uverejňuje mládež na sociálnych sieťach informačné plagáty o víruse HIV a AIDS, články popisujúce túto problematiku, ako aj videá zachytávajúce zrealizované aktivity za posledné roky.

"Dôležitou súčasťou našej kampane je aj snaha o odstránenie diskriminácie a stigmatizácie voči HIV pozitívnym ľuďom, keďže s témou HIV/AIDS sa spája množstvo predsudkov, osočovanie zo strany druhých, ako aj odsudzovanie," uviedla Kostelná. Dodala, že kampaň môžu ľudia podporiť online zapálením sviečky za obete AIDS.
Ilustračné foto.
Foto: TASR/AP

Vrcholom tohtoročnej kampane je podľa Kostelnej video, ktorým chcú vyjadriť podporu ľuďom žijúcim s HIV/AIDS a uctiť si pamiatku 33 miliónov obetí tohto ochorenia.

Od roku 2015 realizuje SČK Národnú súťaž HIV/AIDS prevencie pre stredné školy. "Aktuálna situácia nám neumožňuje zrealizovať šiesty ročník súťaže, ale pevne veríme, že budúci rok to už možné bude," podotkla Kostelná.