Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Ministerstvo obrany otvorilo brány letiska Kuchyňa

Ilustračné foto. Foto: TASR

Pre návštevníkov pripravil rezort ukážky pozemnej a leteckej techniky, výzbroje a výstroja, materiálu, ako aj činnosti profesionálnych vojakov.

Bratislava 8. júna (TASR) - Vojenské letisko Kuchyňa otvorilo svoje brány pre verejnosť. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí pripravil rezort obrany sériu podujatí s ukážkami práce profesionálnych vojakov. Informovalo o tom Ministerstvo obrany (MO) SR aj na svojom webe.

"Prostredníctvom dní otvorených dverí chce rezort obrany občanom priblížiť prácu profesionálnych vojakov a pozdvihnúť tak ich branné povedomie, záujem o obranu štátu a vlastenectvo," vysvetlila hovorkyňa ministerstva Danka Capáková.

Pre návštevníkov pripravil rezort ukážky pozemnej a leteckej techniky, výzbroje a výstroja, materiálu, ako aj činnosti profesionálnych vojakov a Vojenskej polície vrátane psovodov, ale aj rôzne súťaže.

"Pre záujemcov budú k dispozícii tiež príslušníci Personálneho úradu Ozbrojených síl SR s informáciami o možnostiach regrutácie, či už pre štátnu službu, dobrovoľnú vojenskú prípravu, alebo aktívne zálohy," dodalo ministerstvo.

V uplynulých dňoch rezort otvoril verejnosti viaceré vojenské útvary ako 13. mechanizovaný prápor v Leviciach či Prápor radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava, ale aj Samohybný delostrelecký oddiel Michalovce a ďalšie. Pripravený je ešte deň otvorených dverí v Hlohovci.