Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

M.Truban a M.Beblavý sa stretli s A.Kiskom, hovorili o spolupráci

Na archívnej snímke zľava Michal Truban a Miroslav Beblavý. Foto: TASR Jaroslav Novák

Beblavý minulý týždeň avizoval stretnutie koalície PS a Spolu s Kiskom s tým, že majú záujem, aby sa k nim pridal aj exprezident so svojou novou stranou.

Bratislava 24. júna (TASR) - Na riešenie problémov Slovenska a nových výziev je potrebná spolupráca hodnotovo blízkych politických strán. Zhodli sa na tom predstavitelia koalície Progresívne Slovensko (PS) a Spolu Michal Truban a Miroslav Beblavý s lídrom strany Za ľudí Andrejom Kiskom. Po spoločnom stretnutí o tom informovali na sociálnej sieti.

"Zhodli sme sa na tom, čo Slovensko najviac trápi a pred akými výzvami stojíme. Na ich riešenie potrebujeme spoluprácu hodnotovo blízkych politických strán," uviedol Kiska.

Rovnako stretnutie zhodnotil aj Truban. S Beblavým dodali, že preto budú pokračovať v rokovaní o predvolebnej spolupráci. "Najbližším krokom budú rokovania všetkých troch subjektov o programových prioritách," uviedol Truban.

Beblavý minulý týždeň avizoval stretnutie koalície PS a Spolu s Kiskom s tým, že majú záujem, aby sa k nim pridal aj exprezident so svojou novou stranou. Dodal, že pripravení sú rokovať aj s ostatnými demokratickými opozičnými subjektmi.