Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

MZ SR uvoľňuje financie na úhradu záväzkov v rámci procesu oddlžovania

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Do oddlžovania sa zapojilo celkovo 27 zdravotníckych zariadení.

Bratislava 13. júna (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR uvoľňuje štátne finančné aktíva na úhradu záväzkov v rámci procesu oddlžovania. Pre TASR to potvrdil komunikačný odbor rezortu.

"V priebehu dnešného dňa budú uvoľnené štátne finančné aktíva na úhradu záväzkov v sume 118,2 milióna eur. Následne budú veriteľom, ktorí sa prihlásili do oddlžovania, ich pohľadávky uhradené," uviedlo ministerstvo pre TASR po pondelkovom rokovaní odvetvovej tripartity, na ktorej sociálnym partnerom priblížilo aktuálnu fázu oddlžovania.

Procesy pre postúpenie pohľadávok Sociálnej poisťovne v sume takmer 202 miliónov eur sú podľa MZ SR pripravené tak, aby mohli byť počas júna posúdené a schválené dozornou radou Sociálnej poisťovne.

Do oddlžovania sa zapojilo celkovo 27 zdravotníckych zariadení. Nemocnice sa mohli uchádzať o oddlženie v hodnote 575 miliónov eur.

Ministerstvo partnerov v pondelok informovalo aj o procesoch súvisiacich s optimalizáciou siete nemocníc. "V krátkom čase bude do medzirezortného pripomienkového konania zaradený návrh ministerskej vyhlášky o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti," dodalo MZ SR.