Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia SR chce rekonštruovať veľvyslanectvo v Londýne

Ilustračná snímka. Foto: TASR Marko Erd

Budova Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Londýne bola postavená v roku 1969.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR hľadá firmu, ktorá by zrekonštruovala budovu slovenského veľvyslanectva v Londýne. Cenu zákazky odhaduje na takmer 6,5 milióna eur bez DPH. Rezort zverejnil súťaž vo vestníku verejného obstarávania.

"Predmetom rekonštrukcie sú búracie práce, dispozičné zmeny, výmena všetkých exteriérových zasklených stien a okien, výmena podláh, výmena povrchov stien a oprava drevených interiérových prvkov," priblížilo ministerstvo. Súčasťou rekonštrukcie je aj výmena vzduchotechniky, elektroinštalácie alebo výťahu.

Budova Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Londýne bola postavená v roku 1969. Objekt má dve podzemné podlažia, päť nadzemných podlaží a celkovú úžitkovú plochu takmer 3000 metrov štvorcových. V budove sú umiestnené administratívne priestory veľvyslanectva, konzulárne oddelenie, reprezentačné priestory, hospodársko-technické priestory, podzemná garáž, byty pre zamestnancov a jeden kuriérny byt.