Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia odmieta isté tvrdenia v správe europoslancov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bezpečnosť novinárov na Slovensku a v celej EÚ v nadväznosti na vraždu slovenského investigatívneho novinára a jeho snúbenice bola v stredu v Štrasburgu predmetom diskusie europoslancov.

Bratislava 14. marca (TASR) – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR odmieta niektoré nepodložené tvrdenia uvedené v správe europoslancov, ktoré sa odvolávajú na rozhovory členov poslaneckej delegácie Európskeho parlamentu (EP) s partnermi počas návštevy Slovenska. TASR o tom v stredu informoval hovorca rezortu diplomacie Peter Susko.



"Poslancov EP, ako aj každého, kto sa dnes o Slovensko zaujíma, ubezpečujeme, že príslušné orgány robia všetky kroky potrebné na zodpovedné vyšetrenie vrážd, potrestanie vinníkov a nájdenie riešenia, ktoré zastabilizuje súčasnú vnútropolitickú situáciu na Slovensku," konštatoval Susko.

Ako ďalej uviedol, rezort diplomacie vníma záujem poslancov EP o informovanie sa o dianí na Slovensku a o vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, čo dokazuje okrem nedávnej návštevy europoslancov aj stredajšia "živá výmena názorov" v pléne počas zasadnutia v Štrasburgu.

"Túto diskusiu vnímame ako pokračovanie intenzívnej a otvorenej komunikácie, ktorú mali poslanci počas návštevy SR s predstaviteľmi štátu, mimovládneho sektora i novinárskou obcou. Správu, ktorú vypracovali poslanci EP po návšteve Slovenska, ako aj dnešnú diskusiu na pôde EP považujeme za vyjadrenie politických názorov predstaviteľov jednotlivých európskych politických strán," dodal Susko.

Bezpečnosť novinárov na Slovensku a v celej EÚ v nadväznosti na vraždu slovenského investigatívneho novinára a jeho snúbenice bola v stredu v Štrasburgu predmetom diskusie europoslancov. Plénum prijme k tejto téme aj samostatnú rezolúciu, o znení ktorej budú poslanci hlasovať počas aprílového plenárneho zasadnutia v Štrasburgu.