Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Na Bradle budú opäť spomienkové slávnosti venované M. R. Štefánikovi

Na snímke Mohyla M. R. Štefánika, archíva snímka Foto: TASR – Martin Palkovič

Celoslovenská spomienka je naplánovaná na sobotu 5. mája.

Brezová pod Bradlom 29. apríla (TASR) - V prvých májových dňoch sa budú na Bradle opäť konať spomienkové slávnosti venované generálovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. TASR informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

V tomto roku si pripomíname 99. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika a 100. výročie vzniku Československa. Regionálna spomienková slávnosť sa uskutoční vo štvrtok 3. mája od 16.00 h v Košariskách a pri Mohyle Milana Rastislava Štefánika na Bradle. V evanjelickom kostole v Košariskách je na programe slávnostné otvorenie výstavy venovanej M. R. Štefánikovi. "Nasledovať budú slávnostné služby Božie, pietny akt kladenia vencov pri Štefánikovom rodnom dome a fakľový pochod historickou cestou k mohyle na Bradle. Tu bude program pokračovať o 19.00 h. Pre návštevníkov bude pripravená bezplatná autobusová doprava z Myjavy," uviedol Hrin.

Celoslovenská spomienka je naplánovaná na sobotu 5. mája. Program sa začne o 14.00 h preletom vojenských lietadiel, potom sa predstaví Vojenská hudba Ozbrojených síl SR a Danubius Octet Singers. "Od 15.30 h na Námestí M. R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom vystúpi Folklórny súbor Brezovan, Ženský zbor Slováckeho krúžku Charvatčané z Břeclavi a Ústredná hudba Armády Českej republiky," doplnil hovorca.