Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Na niektorých úsekoch rýchlostných ciest je kašovitý sneh

Ilustračná snímka Foto: TASR - Martin Baumann

Cesta II/531 v okresoch Revúca a Brezno a horský priechod (HP) Donovaly sú uzavreté pre vozidlá nad desať metrov dĺžky.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Na rýchlostnej ceste R2 na obchvate Ožďany, úseku R3 na Orave a R4 obchvat Svidník je kašovitý sneh jeden až tri centimetre. Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť v južnej časti okresu Košice-okolie. Na webe www.zjazdnost.sk o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC).

Cesta II/531 v okresoch Revúca a Brezno a horský priechod (HP) Donovaly sú uzavreté pre vozidlá nad desať metrov dĺžky. Horský priechod Dobšiná a cesta I/67 Dedinky - Ostrá Skala sú uzatvorené pre vozidlá nad 3,5 tony. HP Príslop je uzavretý pre vozidlá nad 12 metrov dĺžky, priblížila SSC.

Všetky diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého a miestami aj utlačeného snehu do troch centimetrov. Na cestách nižších kategórií miestami do štyroch až piatich centimetrov. Na západe Slovenska a iba miestami na ostatnom území sú cesty vlhké až mokré.

HP sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov. Na horskom priechode Herlianske Sedlo a Vrchslatina do štyroch až piatich centimetrov.