Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

RTVS pokračuje s detským vzdelávacím programom pre rómsku menšinu

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Deťom sa prihovárajú moderátori Klaudia Oláhová i Michal Sivák v úlohách učiteľov a sprievodcov jednotlivými témami.

Bratislava 11. februára (TASR) – Na obrazovkách Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) pokračuje detský vzdelávací program pre rómsku menšinu S vami doma – Tumencakhere. Premiérové epizódy programu v rómskom a slovenskom jazyku odvysiela Dvojka od utorka do piatka vždy o 9.55 h. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Filip Púchovský.

Prvé časti relácie ponúklo košické štúdio RTVS divákom počas lockdownu začiatkom minulého roka. "Mimoriadny ohlas detského diváka a učiteliek zo škôl predovšetkým z blízkosti rómskych osád si po prvých desiatich častiach doslova vyžiadal pokračovanie. Dodnes nie sú v týchto lokalitách dostupné digitálne technológie, ale televízor je súčasťou väčšiny domácností," vyhlásil riaditeľ štúdia RTVS Košice Jozef Puchala.

Deťom sa prihovárajú moderátori Klaudia Oláhová i Michal Sivák v úlohách učiteľov a sprievodcov jednotlivými témami. Súčasťou tímu je aj rodina Oláhovcov a ich domáce videá, ktorými divákov sprevádza Sárka Filková. "V každej časti sprostredkúvame učivo podľa učebníc aj cez hry, pesničky, humor a scénky z domácich videí. Pretože učiť sa hrou je zábavnejšie a efektívnejšie," povedala autorka scenárov Ivana Smrčová.