Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Najvyššia účasť bola v Bratislavskom kraji, najnižšia v Košickom

Na snímke v popredí zľava prezident Policajného zboru SR Ľubomír Solák, predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Burda, predseda Štatistického úradu SR Martin Nemky a zapisovateľka Štátnej volebnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eva Chmelová počas tlačovej konferencie Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán k vyhláseniu oficiálnych výsledkov 1.kola prezidentských volieb 24. marca 2024 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubaeur

Najvyššia účasť spomedzi všetkých samospráv bola v obci Zemplín (okres Trebišov).

Bratislava 24. marca (TASR) - Najvyššia volebná účasť v prvom kole prezidentských volieb bola v Bratislavskom kraji, a to 61,37 percenta. Najmenej občanov prišlo voliť v Košickom kraji, kde bola účasť 44,14 percenta. Oficiálne výsledky volieb potvrdila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán na nedeľnej tlačovej konferencii.

Podľa informácií Štatistického úradu SR bola z hľadiska okresov najvyššia účasť v okrese Bratislava I, a to 64,64 percenta, najnižšia účasť bola v okrese Komárno, presnejšie 33,67 percenta. Najvyššia účasť spomedzi všetkých samospráv bola v obci Zemplín (okres Trebišov), kde bola 100-percentná účasť, naopak, najnižšia účasť bola na Luníku IX v Košiciach, kde prišlo hlasovať 2,43 percenta voličov.