Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

NAKA pri akcii Škola zadržala mladíka, poslať mal e-mail o bombe

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 8. mája (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala počas stredajšej akcie s krycím názvom Škola 14-ročnú osobu v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy. Podozrivý mal v utorok (7. 5.) zaslať na jednu zo základných škôl v okrese Brezno výhražný e-mail o bombe. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PZ).

Policajti odosielateľa e-mailu vypátrali a zadržali do 24 hodín. "Aktuálne prebiehajú so zadržaným mladistvým ďalšie nevyhnutné procesné úkony potrebné na zabezpečenie dôkaznej situácie a vyhodnotenie reálnej hrozby," uviedla Hrabovská.

Polícia neskôr informovala, že vyšetrovateľ NAKA obvinil 14-ročného mladíka z okresu Brezno z trestného činu šírenia poplašnej správy. Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného v stredu vo večerných hodinách prepustil, keďže nezistil žiadne dôvody na jeho väzobné stíhanie.

Polícia varuje, že šírenie bombových hrozieb môže byť posudzované aj ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý hrozí i doživotný trest. Za šírenie poplašnej správy hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody tri až osem rokov.