Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

NCZI: Do ezdravia je pripojených čoraz viac nemocníc aj ambulancií

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

K 18. januáru sa urobilo vyše 2,1 milióna elektronických výdajov receptov, z toho 419.897 bolo na základe elektronického predpisu.

Bratislava 19. januára (TASR) - Počet pripojených zdravotníckych zariadení, súkromných ambulancií i lekární do elektronického zdravotníctva - ezdravie podľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) stúpa a lekári ho čoraz viac aktívne používajú.

Aktuálne má so systémom ezdravie aktívne pracovať 2578 lekárov denne. "Som veľmi rád, že toto číslo má rastúcu tendenciu, preto by som rád apeloval na všetkých pripojených lekárov, aby začali ezdravie aktívne používať. Vieme, že len v pripojených nemocniciach je dnes mnohonásobne viac lekárov, ktorí so systémom môžu pracovať," uviedol generálny riaditeľ NCZI Peter Blaškovitš.

"Vzhľadom na rastúce množstvo dopytov, ktoré k nám chodia, sme sa rozhodli stretávať s predstaviteľmi zdravotníckych združení -komory, asociácie, spolky - na pravidelnej báze," avizoval Blaškovitš. Má sa tak vytvoriť priestor na zodpovedanie konkrétnych otázok, stretnutia budú mať informačno–edukačný charakter. Konať sa budú jedenkrát do mesiaca. Prvé má byť vo februári.

K 18. januáru sa podľa NCZI urobilo vyše 2,1 milióna elektronických výdajov receptov, z toho 419.897 bolo na základe elektronického predpisu. Urobilo sa tiež 167.602 preskripčných záznamov ako odborné vyšetrenie, prepúšťacia správa, zobrazovacie vyšetrenie.

TASR informácie poskytla hovorkyňa NCZI Diana Dúhová.