Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Parlament otvorí svoje brány tradične 1. septembra

NR SR, archívna snímka. Foto: TASR

Pre návštevníkov bude pripravený tradičný program. Pred budovou parlamentu sa predstavia dynamické ukážky policajtov, hasičov a ďalších záchranných, bezpečnostných a obranných zložiek.

Bratislava 25. júla (TASR) - Parlament aj v tomto roku otvorí svoje brány pre verejnosť. Deň otvorených dverí sa bude konať tradične na Deň Ústavy SR, čiže 1. septembra. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady (NR) SR. Riaditeľ odboru Tomáš Kostelník dodal, že tento deň by sa mala tiež prvýkrát vztýčiť vlajka SR na stožiari, ktorý bude stáť pred budovou parlamentu. Návštevníci si budú môcť pozrieť aj priestory Bratislavského hradu.

Pre návštevníkov bude pripravený tradičný program. Pred budovou parlamentu sa predstavia dynamické ukážky policajtov, hasičov a ďalších záchranných, bezpečnostných a obranných zložiek. Pripravená bude aj celodenná prezentácia vojenskej a policajnej techniky.

Kancelária NR SR pripravuje aj aktivity pre deti. Budú si môcť napríklad vyskúšať rečniť v rokovacej sále. Sprístupnený bude aj trakt predsedu NR SR a svoje kancelárie otvoria tiež poslanecké kluby jednotlivých parlamentných strán.

"Pre Slovensko je prvý september významným dňom, keďže naši volení zástupcovia prijali Ústavu SR ako základ demokratického a nezávislého národného štátu Slovákov," pripomenul v tejto súvislosti predseda NR SR Andrej Danko (SNS).