Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

SNS nemá podľa J. Pašku nové argumenty na odvolanie R. Kaliňáka

Prvý podpredseda strany Slovenskej národnej strany Jaroslav Paška Foto: TASR/Branislav Račko

Podpredseda koaličnej SNS Paška zároveň nevidí dôvod na predčasné voľby, svojho predsedu Andreja Danka považuje za dôveryhodného partnera.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška nevidí dôvod dávať výzvy na odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Kaliňákov odchod žiada opozícia, ktorá plánuje podať návrh na jeho odvolanie v parlamente.

Na otázku, či ho SNS podrží, Paška povedal, že SNS nemá žiadne nové argumenty na odvolanie Kaliňáka. Jeho odchod nebude spájať s dodatkom koaličnej zmluvy. Paška zároveň nevidí dôvod na predčasné voľby, svojho predsedu Andreja Danka považuje za dôveryhodného partnera. "Komunikuje s verejnosťou aj partnermi, vždy partnerom povie, keď je problém," uviedol Paška.

Opozícia minulý týždeň avizovala, že už má dostatok podpisov pod zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze, na ktorej sa chce pokúsiť odvolať ministra Kaliňáka. Jeho odchod žiada pre kauzu Bašternák. Návrh na zvolanie mimoriadneho zasadnutia chce podať v najbližších dňoch.