Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

NSS: Disciplinárka voči sudcovi Michalovi S. pokračovala výsluchmi

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Potom predsedníčka disciplinárneho senátu Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR odročila ústne pojednávanie na 2. marca 2023.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Disciplinárka vedená voči sudcovi Michalovi S. pokračovala vo štvrtok výsluchmi účastníkov konania. Potom predsedníčka disciplinárneho senátu Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR odročila ústne pojednávanie na 2. marca 2023. TASR o tom informoval hovorca súdu Michal Hajtol.

"Disciplinárny senát si do najbližšieho ústneho pojednávania tiež vyžiada stanovisko Súdnej rady SR," priblížil hovorca s tým, že bez tohto stanoviska nemôže disciplinárny senát rozhodnúť v tej časti disciplinárneho návrhu, ktorý sa týka porušenia zásad etiky sudcu.

Ústne pojednávanie by malo v marci pokračovať aj výsluchom svedkyne, ktorú navrhla vypočuť navrhovateľka v prvom rade, predsedníčka Sudcovskej rady pri Okresnom súde Bratislava V a navrhovateľka v druhom rade, predsedníčka Okresného súdu Bratislava V.

V prípade preukázania viny hrozí Michalovi S. až pozbavenie funkcie sudcu. V súčasnosti má dočasne pozastavený výkon funkcie.

Disciplinárny senát už skôr spojil štyri disciplinárky, ktoré sú vedené voči Michalovi S., do spoločného konania. Rozhodnutie bolo prijaté v záujme hospodárnosti konania.