Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

O prípadnom väzobnom stíhaní Mariana K. bude rozhodovať ŠTS

Na archívnej snímke podnikateľ Marián Kočner. Foto: TASR - Jakub Kotian

Aj keby ŠTS vzal, alebo nevzal Mariana K. do väzby, s určitosťou sa jedna z procesných strán odvolá a podá sťažnosť voči rozhodnutiu nižšieho súdu.

Bratislava 21. júna (TASR) – Ak podá prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) návrh na väzobné stíhanie podnikateľa Mariana K., tak o jeho vzatí do väzby bude rozhodovať sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. TASR to vo štvrtok potvrdil dozorujúci prokurátor ÚŠP v prípade zmeniek Ján Šanta. "Stále sa vykonávajú procesné úkony na polícii, preto spis ešte u seba nemám," spresnil Šanta.

Aj keby ŠTS vzal, alebo nevzal Mariana K. do väzby, s určitosťou sa jedna z procesných strán odvolá a podá sťažnosť voči rozhodnutiu nižšieho súdu. O nej bude potom rozhodovať po doručení zase Najvyšší súd SR.

ÚŠP potvrdil, že podnikateľa Mariana K. v stredu (20.6.) zadržali vo veci týkajúcej sa zmeniek.



"V súčasnosti sa realizujú úkony, preto sa nebudeme k veci vyjadrovať," uviedla ďalej v stredu pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala podnikateľa Mariana K. "Na základe vydaného pokynu dozorovým prokurátorom bola policajtmi NAKA zadržaná osoba M. K. V súčasnosti sú s ňou vykonávané procesné úkony a o ďalšom postupe rozhodne vyšetrovateľ v zmysle Trestného poriadku," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Viac informácií polícia podľa vyjadrenia v stredu v súčasnosti nemôže poskytnúť.