Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Niekoľko slovenských obcí si bude o týždeň voliť starostov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V súčasnosti prebieha volebná kampaň, ktorá sa skončí dva dni pred dňom hlasovania.

Bratislava 2. marca (TASR) - Niekoľko slovenských obcí si bude o týždeň v sobotu 9. marca voliť starostov a miestnych poslancov, ktorí v obciach chýbajú. V súčasnosti prebieha volebná kampaň, ktorá sa skončí dva dni pred dňom hlasovania.

V obciach Kozelník, Luhyňa, Podbiel a Vidiná sa voľby uskutočnia preto, že doterajší starostovia sa vzdali funkcie. V Dolnom Sŕní si hlasovanie vypýtali obyvatelia sami, keďže svojho obecného šéfa z funkcie odvolali v miestnom referende.

Pukanec, Údol a Zemianske Kostoľany prišli o starostov preto, že boli právoplatne odsúdení za úmyselný trestný čin. V obciach Hradište, Polianka, Rapovce a Stupné starostovia zomreli. Voľby budú aj v Stráňach pod Tatrami a Ondavke. V posledných dvoch sa uskutočnia preto, že sa tam nekonali v uplynulom termíne.

Obyvatelia ďalších obcí si budú vyberať miestnych poslancov. V Kolíňanoch, Ľutine a Potôčkoch sa tí doterajší vzdali mandátu, v Mengusovciach a Soľníku budú voliť pre úmrtie a v Suchom Brezovom sa mandát poslanca uprázdnil potom, čo zákonodarca zmenil trvalý pobyt.